İzleyiciler

13 Nisan 2011 Çarşamba

Somon Yemeği İçin Sos :) ve diger detaylar,tatlı,ve sunumları





Bugün için Farklı bır konuda yazmak istedim.
Herkesin Yaptığım sosların tarifleri sorması ile bugun bır sırrımı yazmaya karar verdim.
Aslında biraz tad bilgisi olanlar bunu gayet kolaylıkla yapabılır ve yaratıcılıga yaratma yetenegı ekeyerek tarıfleri yüceltebilir.Fakat Tad zevkiniz kötuyse karıştırmayın Ve önerılerımı Okuyun.

Somon Balığı İçin Pişirme Önerisi ve Sos:

*Öncelıkle en  keyıflı olması için ızgarada alt-ust olarak pişirmenız.
*Balığın kendi yağını bırakacagını bılınız ve yag kullanmayınız.
*Mutlaka Tuz Yerıne 1 -2Çorba Kasığı Soya Sosu kullanınız.(min.3 fileto için ölçüdür)
*Yanında Garnıtur olarak en ıyı gıdecekler:Patates haşlama,patates&turşulu püre tarzı salata,brokolı&havuç haşlama veya ıspanaklı sos .Roka Salatası Sadece hardal ve zeytınyagı sosla.
*Büyük kayık bır borcam içine filetoyu folyo ıle yerleştiriniz,içerisine bol sogan halka olarak keserek  koyunuz,istege baglı garnitur olarak koyacagınız patates(haşlanmış) dılımleyıp ekleyebılırsınız.
*15 dk pişirdıkten sonra sosu ekleyecegız.
*Sos İçeriği:Min.2 Fileto İçin Gecerlidir.
1 su bardagı içine hazırlanacak sos;
3 yemek kaşığı hardal
5 yemek kaşığı beyaz şarap
1,5 yemek kaşığı mayonez
1 yemek kaşığı soya sosu ( fırına koyarken fıletolara 1 yemek kaşığı soya sosuda koyun)
1 yemek kaşığı nar ekşisi (Lezzet katmak için)
1 yemek kaşığı degirmen sarımsak (toz hale gelmiş olması ve kurumuş olması önemlı,parca parca eklersenız agır gelecektır,lezzet vermeyecektır)
İstege baglı olarak sadece 1 yemek kaşığı zeytinyagı
Lımon suyu sadece yarım cay bardagından az (gercek lımondan suyu)

sıralama olarak hardal,mayonez,soya sosu,sarımsak tozu,lımon suyu,nar eksısı,ve şarap
Aslında bakınca çok kolay sadece çatalla çok ıyı çırpmak gerekıyor.Lezzeti iyi oluşturmak için ıyı cırpılmış olamları gerekıyor.
İstege baglı olarak Sosun içerisine Dereotunu ince kıyarak ekleyebılırsınız.
Yada fırından sonra uzerıni susleyebılırsınız.:)


15 dk sonra pısmekte olan fıletoların uzerıne sosu dokuyoruz,soganlara doğruda yayınız ve tekrar folyoyu kapatınız.
Ve pişmeye bırakınız.

Servis Edecegınız zaman yanına 1 dilim lımonla susleyebılırsınız,ve yanına mutlaka garnitur.
En iyi lezzet tavsiyesi ıspanaklı sos&haşlanmış havuç,patates&turşu püre salatası,
Ve Roka Salatası hardal ve zeytinyagı soslu -fazla tatları karıstırmamak gerek en keyıflı somon sunumunuz hazır.

Yanında beyaz şarap :) Mesela Angora Çok yakışacaktır.

Tatlı Olarak Agır tatlılar secmeyın:Meyve salatası veya ananas ıle krema sunumu Ikı lezzetıde mısafırlerınız ve sizde keyıflı tadlar bırakması için:)

Afiyet Olsunnn

Herhangı Bır sos sorunuz olursa yada başka hersey için beklerım:)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder