İzleyiciler

28 Nisan 2011 Perşembe

Kolay 'Creme Brulee' Yapılışı :Böğürtlenli-vanilya-Earl Grey

Sıra Geldi Tabiiki Yapılışına:
Çok kolay ve yaparken zevk alınacak bir tatlı tarifi Bu fransızlar işi biliyor .
Sanki zor gibi gözüküyor ama öyle kolay ki:)

Haydi BAŞLIYORUZZZzzzz Hazırmıyız:)

Öncelikle Orta boy bir tencere alın kısık ateşte kullanacağımızı unutmayın yoksa facıalara sebeb verebiliriz,4 Yemek Kaşığı Şeker'i orta boy tencere içine koyun hazır olsun,ocağı yakmayın.Süt ve Kremayı Bir ölçü kabına alın ve orada ilk devirde mikserden geçirin çok köpüklü olmamasına mutlaka dikkat edin.Ardından Ocağı Yakın Ve içerisine bu karışımı Yedirerek Ekleyin ,muhallebi yapar gibi karıştırın.Ardından 1 adet Vanılya aromasını içerisine karıştırmaya devam ederken ekleyin ve karıştırmaya devam edin.Muhallebi kıvamına gelmeyecek kafanız karışmasın!!!!!
Orta ateşte pişirdiğimizden fokurdamayacaktır,ama çay demler gibi içine 1 adet poşet earl greyi atın ve biraz demlenmesini bekleyin,sadece aroma için yapıyoruz bu yüzden en fazla içinde 4 dk tutun ,daha fazla kalırsa acımtırak bır tat olur ve tatlı ile alakası olmaz.

 1.fotograf:Süt ve krema Ölçü Kabında fakat Köpük istemiyoruz...Sonra tencerede Gidiyor:)
Tenceredeki karışım hali:)


(Ocağı kapatıp Demliyoruz)O çay poşetı tencerede demlenirken 5 veya 6 adet yumurta sarısını tekrar ölçü kabına alıyoruz ve mikserde 1 .devirde 1-2 dk veya elde çırparak karıştırıyoruz.
Lütfen dıkkat Yumurtanın Beyazı asla karışmamalı !!!



benim yumurtam 6 adettti fakat 1 tanesinın bayagı bır çoğunluğu kazaya ugradı :)
ama 5,5 yumurta sarısı ıle de oluyor merak etmeyın:)


Ardından Tenceredeki karışımı Çok yavaş ve dıkkatlıce Tencereden Bu yumurtalara eklıyoruz ama karıştırmaya devam yoksa bıranda bır bakmışssınız pişmiş:)
Oyuzden tavsiyem Tencerenize ufak kahve-çay Fincanı daldırın ,doldurun ve o Fincandan bu ölçü kaba karışımı ekleyin ama surekli karıştırmaya Devam Edin



Fırınımızı Önce Fan Şeklinde 150 dereceye ayarlıyoruz mümkünse fırını  10 dk önceden ayarlayın .
Ardından Seramik Kaplarımıza bu karışımı ekliyoruz ama dıkkatlı kabarcık olmasın.
Benim 4 adet seramik kabıma yetti ,hepsine eşit mktarda karışımı koyun aynı anda pişmesi için(eşitlik)
Normalde Bu hazırladığımız karışım daha ufak seramik kap var ise 6 kişiye kadar yetecektir.
Dondurulmuş Böğürtlenide buzluktan cıkarıp bıraz bekletıyoruz eğer erimezsse suyun altında elınıle biraz buruşturun ve 2 parcaya bölüp seramik kabınıza koyun.

Fırına vereceğiniz Tepsıye yerleştirin,ve tepsının içine seramik kaplar suyun içinde yüzmeyecek şekilde orata kararda suyunuzu koyun.
Suylada  Pişmiş Olacak Bir tür Benmari Usulü:)
Fırına Girmeden Önceki Son hali:
Ben FırındakıIzgara Tepsının Üzerinde Fırına vereceğim için tatlımı,kek kabının içine yerleştirdim ve içine suyu koydum.
Fırına Yolculuk:)
Fırına Koyduktan 20 dk sonra alt-ust pişirme moduna alabılırsınız.
Pişirme süresi 55 Dk

Fırında Tatlı Bronzlaşırken:
55 Dk sonra hAfif Bronzlaşmış Olan Tatlımız hazır Zaten Arada kontrol etmeyi unutmayın.

Fırından cıkardıktan sonra Eğer hemen servis yapmayacaksanız Buzdolabına soğumaya alabılırsınız,Ama hemen servis yapacaksanız :Kapların uzerıne toz esmer şeker yoksa pudra şekeri serpin sadece ustunu kapayacak incelıkte olmalı ,doldurmayın yoksa acaip şekerli olur.
Pürmüzü aldıysanız üstlerini yakmaya başlayabilirsiniz Yada Tekrar Fırına Tatlılarımızı koyalım 180 derece  10 dk ızgara modunda pişirin,üstü yanmaya başlayacak zaten.

İşte Hazır!!!
CREME BRULEE'nüz
Afiyet Olsun....
Yanında Türk Kahvesi Veya Çay İncebelde :)



NoT:Esmer Şekerim Bitince Pudra Şekeri ekledim .


Başka Bir Lezzet İçin Görüşmek üzere..
Soru ve önerileriniz için mutlaka yorum bırakın
Hatta paylaşın!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder